Avokado med räkor och örtvinägrett

Avokado med räkor och örtvinägrett
Foto: TV4

En lätt förrätt som får sin karaktär av det kryddgröna i örtvinägretten. Har du tillgång till färska kryddörter så ta gärna flera sorter. Tänk på att avokadon lätt blir brun om den får ligga skalad för länge. Pensla med lite citronsaft så behåller den sin gröna färg.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 mogna avokador
  • 200 g skalade räkor
  • säsongens sallat
  • 1 knippa rädisor

Örtvinägrett:

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk ljus fransk senap
  • salt och vitpeppar
  • lite persilja, gräslök, dragon eller annat kryddgrönt

Gör så här

  1. Örtvinägrett: Nyp stjälkarna av det kryddgröna och finhacka det. Lägg det i en matberedare, tillsätt vinäger, senap, salt och lite peppar från kvarnen och kör ett par tag på låg hastighet. Tillsätt oljan och kör ytterligare ett par tag.
  2. Skölj sallaten. Ansa rädisorna. Klyv och skala avokadorna och ta ut kärnan. Lägg upp sallat, avokadohalvor, rädisor och räkor vackert på tallrikarna. Droppa vinägretten över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept