Avokado med böcklingröra

Avokado med böcklingröra
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Avokado med böcklingröra

10 ingredienser

Det här är en god förrätt som du kan förbereda innan gästerna kommer, röran blir bara godare av att mogna i kylen några timmar. Avokadorna delar du däremot i sista stund så att de inte hinner mörkna. God förrätt till nyår.

Ingredienser

portioner
  • 3 böckling
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 1 msk mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 msk limesaft, pressad (eller citronsaft)
  • 3 msk olivolja
  • 4 avokador
  • limefrukt (eller citron)

Gör så här

  1. Rensa böcklingarna och mosa dem med en gaffel. Skala äggen och separera vitan från äggulan. Finhacka äggvitan.
  2. Mosa äggulan och rör i mjölk, salt, socker, chilipulver och lime eller citron. Rör i oljan, lite i taget, och blanda i böcklingen och äggvitan. Hit kan rätten förberedas.
  3. Dela avokadorna precis före servering och ta bort kärnorna. Lägg på en rejäl klick av böcklingröran och servera med limehalvor eller citronklyftor.