Avokado med böcklingröra

Avokado med böcklingröra
Foto: TV4

Det här är en god förrätt som du kan förbereda innan gästerna kommer, röran blir bara godare av att mogna i kylen några timmar. Avokadorna delar du däremot i sista stund så att de inte hinner mörkna. God förrätt till nyår.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 böcklingar
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 msk mjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 msk pressad lime- eller citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 4 avokador
  • lime eller citron

Gör så här

  1. Rensa böcklingarna och mosa dem med en gaffel. Skala äggen och separera vitan från äggulan. Finhacka äggvitan.
  2. Mosa äggulan och rör i mjölk, salt, socker, chilipulver och lime eller citron. Rör i oljan, lite i taget, och blanda i böcklingen och äggvitan. Hit kan rätten förberedas.
  3. Dela avokadorna precis före servering och ta bort kärnorna. Lägg på en rejäl klick av böcklingröran och servera med limehalvor eller citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept