Avokado med bacon och champinjoner

Avokado med bacon och champinjoner
Foto: TV4

Fylld avokado kan varieras på många sätt. Här är en lätt och lättgjord variant med bacon och champinjoner. Skär upp avokadon precis före servering, så blir den inte brun.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 väl mogna avokador
  • 200 g färska champinjoner
  • 0,5 gul lök
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 skivor bacon
  • Vinägrett:
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 1,5 msk vatten
  • 2 krm salt
  • malen vitpeppar
  • 3 msk olivolja

Till dekoration:

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Rör samman vinäger, vatten, salt och vitpeppar till en vinägrett. Häll i oljan droppvis.
  2. Ansa och borsta av champinjonerna, hacka dem fint. Skala och finhacka löken och hacka persiljan fint. Blanda samman de hackade råvarorna och rör ner vinägretten.
  3. Strimla baconet fint och fräs det knaprigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Dela avokadorna och ta ut kärnan och lägg fyllningen i avokadohalvorna. Strö över baconstrimlorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept