Auberginetacos med fetaost och pinjenötter

30 m
4
Från Nyhetsmorgon

Mina små auberginetacos är fantastiskt goda snacks till drinken, och de är superenkla att tillreda. Jag älskar dem, och ni måste bara prova dessa grymma tilltugg. Typexempel på tilltugg som är vegetariska utan att man ens reflekterar över det. /Leila

Recept ur boken The fresh foodie

9 maj 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 stor aubergine
  • 4 msk pinjenötter
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka koriander
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär auberginen i tunna skivor och lägg på ugnsplåt, pensla dem med lite olivolja, salta och peppra.
  3. Rosta aubergineskivorna i ugnen i cirka 30 minuter, tills de fått ordentlig färg och känns lite krispiga. Låt svalna lite.
  4. Rosta nötterna med en nypa flingsalt i en torr och het kastrull.
  5. Vik varje aubergineskiva och fyll med en skiva fetaost, pinjenötter och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept