Auberginesallad

Auberginesallad
Foto: TV4

Receptet till den här rätten med stekta aubergineskivor och syrlig vitlökssås kommer från Jordanien. Salladen är god till enbart bröd eller som tillbehör till grillad kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 medelstora auberginer
  • 2 msk salt
  • 6 msk majsolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1-2 krm salt
  • 0,5 krm malen svartpeppar
  • 1,25 dl naturell yoghurt
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm malen spiskummin

Gör så här

  1. Skär auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor. Varva dem med 2 msk salt i ett durkslag. Lägg en lätt tyngd över. Låt det stå i 30 minuter så att den bittra vätskan i frukten rinner ur. Skölj aubergineskivorna och klappa dem torra.
  2. Stek skivorna i mycket het olja tills de är gyllenbruna på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Skala vitlöksklyftorna. Blanda ner salt och peppar i yoghurten och pressa ner vitlöken. Lägg aubergineskivorna på ett serveringsfat. Häll över yoghurten. Strö över paprika och spiskummin. Kyl salladen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept