Auberginesallad

Auberginesallad
Foto: TV4

Receptet till den här rätten med stekta aubergineskivor och syrlig vitlökssås kommer från Jordanien. Salladen är god till enbart bröd eller som tillbehör till grillad kyckling.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 3 medelstora auberginer
  • 2 msk salt
  • 6 msk majsolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1-2 krm salt
  • 0,5 krm malen svartpeppar
  • 1,25 dl naturell yoghurt
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm malen spiskummin

Gör så här

  1. Skär auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor. Varva dem med 2 msk salt i ett durkslag. Lägg en lätt tyngd över. Låt det stå i 30 minuter så att den bittra vätskan i frukten rinner ur. Skölj aubergineskivorna och klappa dem torra.
  2. Stek skivorna i mycket het olja tills de är gyllenbruna på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Skala vitlöksklyftorna. Blanda ner salt och peppar i yoghurten och pressa ner vitlöken. Lägg aubergineskivorna på ett serveringsfat. Häll över yoghurten. Strö över paprika och spiskummin. Kyl salladen före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept