Auberginecurry med vitlök och tomat

Auberginecurry med vitlök och tomat
Foto: TV4

Aubergine är en vanlig grönsak i Indien, och det finns många sätt att laga till den. Det här receptet kommer från Punjab. Hade det inte varit för den gröna chilin kunde rätten med sin doft av vitlök och tomat ha varit från Provence. Hur som helst går den bra att både laga och äta i Sverige.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor aubergine, 500 g
  • 1 dl olivolja
  • 6 vitlöksklyftor
  • 3 gula lökar
  • 4-6 grön spansk peppar
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 2 tsk malen röd chilipeppar
  • 5 tomater
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1,5 tsk salt

Till servering:

  • kokt ris

Gör så här

  1. Klyv den oskalade auberginen på längden och skär den i centimetertjocka skivor. Skala och hacka vitlöken. Skala och finhacka den gula löken. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och hacka den grovt.
  2. Värm oljan till medelvärme i en kastrull eller stekpanna. Fräs vitlöken tills den är brun men inte bränd. Sänk värmen och sätt till aubergine, lök, pepparfrukt, gurkmeja och chilipeppar och fräs under omrörning ca 10 minuter, tills auberginen fått färg.
  3. Skiva tomaterna tunt. Sätt till tomater, citronsaft och salt, rör om. Låt koka på låg värme 5–10 minuter, tills auberginen är mjuk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept