Aubergine i tomat

Aubergine i tomat
Foto: TV4

Aubergine är utmärkt som bas för många rätter. Vill du äta helt grönt byter du ut skinkan mot t.ex. skivade tomater.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 700 g aubergine
  • salt och mjöl
  • rapsolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 5 basilikablad
  • kajennpeppar
  • 1 burk krossade tomater
  • 200 g kokt skinka, strimlad
  • parmesan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skär auberginerna i tjocka skivor. Salta dem och låt dra 20 minuter på hushållspapper. Torka av fukten, vänd skivorna i mjöl och stek dem hastigt i het olja. Låt dem rinna av på papper.
  2. Fräs lök och strimlad basilika i lite olja i en kastrull. Krydda med kajennpeppar och slå på tomatkross.
  3. Varva tomatsås, aubergine och skinka i en ugnsform med aubergine överst och underst. Strö på ost, slå på lite olja och sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept