Ättiksströmming

Ättiksströmming
Foto: TV4

Ättiksströmming kan man antigen göra på stekta strömmingsflundror, eller på stekt strömming med benet kvar.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 600 g strömmingsfiléer
  • ströbröd
  • grovt rågmjöl
  • salt, vitpeppar
  • smör till stekning
  • 1 rödlök, tunt skivad

Ättikslagen:

  • 0,5 dl ättika, 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,25 skivad lök
  • 0,5 morot i slantar
  • några kryddpepparkorn
  • Garnering:
  • 1 rödlök, tunt skivad

Gör så här

  1. Vänd filéerna i ströbröd blandat med grovt rågmjöl. Salta och peppra och stek strömmingen i smör. Lägg den i en låg form.
  2. Koka upp ättikslagen och låt den svalna innan den slås över strömmingen.
  3. Täck över och ställ kallt över natten.
  4. Garnera med nyskuren rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept