Astrids chokladkaka

Astrids chokladkaka
Foto: TV4

En god ”kladdkaka” som är lätt och inte har för söt smak. Servera den som dessert eller till kaffe. Halvsmält vaniljglass eller lättvispad grädde smakar bra till.

3 juni 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakaopulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 20 mandlar
  • matfett och ströbröd till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandlarna och smält smöret, låt det svalna.
  2. Rör samman ägg och socker. Rör samman mjöl, kakao, vaniljsocker, salt och mandlar i en annan bunke och rör ner mjölblandningen i äggblandningen.
  3. Smörj och bröa en kakform. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept