Äspskärsbullar

Äspskärsbullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äspskärsbullar

11 ingredienser

De här köttbullarna blev påhittade under en segelsemester när kocken gjorde strandhugg på Äspskär i Stockholms skärgård. Där fanns gotländsk honungssenap att tillgå, vilket fick ingå i receptet. Kokt potatis och rårörda lingon smakar bra till.

Ingredienser

portioner
  • 400 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk honung
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 stor eller 2 små gula lökar
  • smör, till stekning

Till servering:

  • potatis, kokt
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Hacka löken fint. Blanda lök, nötfärs, ägg, senap, honung, gräddfil, salt och peppar till en smidig färs. Forma färsen tillca 30 bullar.
  2. Värm smöret i stekpannan tills det slutat bubbla och blivit gyllenbrunt. Stek bullarna i omgångar. Har du för mycket i pannan är det svårt att få ordentlig stekyta. Stek bullarna några minuter på hög värme. Skaka pannan så att de får färg på alla sidor.
  3. Lägg över alla köttbullar i pannan och efterstek på låg värme ca 5 minuter så att de blir genomstekta. Servera med kokt potatis och rårörda lingon.