Asiatiska vegostrutar med sötsur dipp

Asiatiska vegostrutar med sötsur dipp
Foto: TV4

Så vackra de är, dessa små salladsbuketter! Det krävs lite övning för att rulla dem snyggt, men gästernas beundran är lön för mödan. Servera som tilltugg eller förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 rispapper
  • 1,25 dl strimlad morot
  • 1,25 dl strimlad rå rödbeta
  • 0,5 dl färska myntablad
  • 0,33 dl färska blad av thaibasilika
  • 2,5 dl späda sallatsskott
  • 125 g enokisvamp

Dippsås:

  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ananasjuice

Gör så här

  1. Dippsås: Blanda limesaft, chilisås och ananasjuice. Ställ svalt till servering.
  2. Skala och strimla morot och rödbeta, lägg rödbetsstrimlorna i kallt vatten en stund och låt det sedan rinna av på hushållspapper. Då färgar det inte av sig på resten av ingredienserna. Plocka av bladen från myntakvistarna och thaibasilikan.
  3. Blöt upp rispapprena, några i taget, i varmt vatten tills de är mjuka. Lägg en liten hög med sallatsskott, morot, rödbeta och svamp samt blad av mynta och basilika på varje rispapper. Vik och rulla pappret runt grönsakerna i strutform. Servera strutarna med dippsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept