Asiatisk råkostsallad med mango

Asiatisk råkostsallad med mango

Av: Fredrik Jonsson

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

30 m

Fräsch sallad med mango, vitkål, koriander och asiatisk dressing.

Ingredienser

portioner

sallad

  • 1 mango, grön och omogen
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 100 g rättika
  • 100 g böngroddar
  • 200 g vitkål
  • 1 morot
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka limebasilika (eller thaibasilika)

dressing

  • 0,5 dl färsk koriander, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk palmsocker (eller råsocker)
  • 1 msk fisksås
  • 0,5 msk ostronsås
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 2 msk vatten
  • 1 limefrukt, saften från

Gör så här

Dressing

  1. Lägg socker i en skål och lös upp under omröring med ättiksprit. Tillsätt övriga flytande ingredienser och limesaften. Lägg i finhackad vitlök, chili och koriander. Låt stå och dra medan du gör salladen.

Sallad

  1. Strimla vitkål tunt med en kniv och riv moroten grovt på ett rivjärn.
  2. Finhacka schalottenlöken och skala tunna skivor av rättikan med en potatisskalare. Skala och skär mangon i bitar. Grovhacka koriander och limebasilika/thaibasilika. Lägg allt i en skål och blanda runt med böngroddarna.
  3. Blanda salladen med dressingen.