Asiatisk pytt i panna

20 m
4
Spela video Asiatisk pytt i panna
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 röda chili eller 1-2 tsk chiliflakes
  • 3 msk färsk ingefära
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 huvud kinakål
  • 3 msk soja
  • 4 äggulor
  • 15 cm gurka, skalad och tunt skivad
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk socker
  • 4-5 dl kokt ris
  • salt

Gör så här

  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar på en separat skärbräda.
  2. Byt skärbräda, tvätta händer och kniv, strimla sedan chili fint och skär ingefäran i små bitar. Strimla kålen i halvcentimeter stora strimlor.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med chili och ingefära.
  4. Vispa ihop vinäger tillsammans med socker i en skål, blanda tills sockret har löst sig.
  5. Hyvla gurkan så tunt ni kan och blanda ner i skålen, låt sedan stå i minst 5 minuter.
  6. Tillsätt kinakål och soja till stekpannan och låt steka med tillsammans med kallt kokt ris. Servera med gurkan och en rå äggula.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept