Asiatisk pytt i panna

20 m
4
Asiatisk pytt i panna
Foto: TV4
Från Mitt kök

Överblivet kokt ris? Gör denna enkla och goda rispytt med kyckling, chili och kinakål. Servera med inlagd gurka.

14 september 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 2 röda chili eller 1-2 tsk chiliflakes
  • 3 msk färsk ingefära
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 huvud kinakål
  • 3 msk soja
  • 4 äggulor
  • 15 cm gurka, skalad och tunt skivad
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk socker
  • 4-5 dl kokt ris
  • salt

Gör så här

  1. Skär ner kycklingen i mindre bitar på en separat skärbräda.
  2. Byt skärbräda, tvätta händer och kniv, strimla sedan chili fint och skär ingefäran i små bitar. Strimla kålen i halvcentimeter stora strimlor.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen tillsammans med chili och ingefära.
  4. Vispa ihop vinäger tillsammans med socker i en skål, blanda tills sockret har löst sig.
  5. Hyvla gurkan så tunt ni kan och blanda ner i skålen, låt sedan stå i minst 5 minuter.
  6. Tillsätt kinakål och soja till stekpannan och låt steka med tillsammans med kallt kokt ris. Servera med gurkan och en rå äggula.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept