I samarbete med ViktVäktarna

Linsgryta asia

30 m
4
Asiatisk linsgryta med chili och ingefära
Foto: ViktVäktarna
30 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 äpple
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1,5 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl ris
  • 1 bit ingefära, ca 3 cm
  • 1 lime
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 200 g bladspenat färsk eller fryst

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skär äpple i bitar.
  2. Hetta upp olja i en kastrull, fräs lök och vitlök glansigt. Lägg i äppelbitarna och häll på kokosmjölk. Smula ner buljongtärning och låt koka i 5 minuter.
  3. Skölj linserna och tillsätt dem. Häll på krossade tomater och låt puttra ca 15 minuter eller tills linserna är mjuka.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skala och riv ingefära, riv limeskal och tillsätt tillsammans med sambal i grytan. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  6. Servera grytan med ris och bladspenat.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med ViktVäktarna

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna