Asiatisk laxtartar i friterat rispapper

30 m
10 - 15
30 m
10 - 15

Du behöver

  • 300 g salmalax
  • 1 grönt äpple, t.ex. Granny Smith
  • 1 msk ingefära, skalad och riven
  • 0,5 msk sesamolja
  • salt efter smak
  • svartpeppar
  • 4-5 blad rispapper
  • 5 dl raps- eller frityrolja
  • salt
  • 0,5 dl sesamfrön
  • gräslök eller ärtskott

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar om cirka 1 x 1 centimeter. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda samman lax, äpple, ingefära och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Låt vila i kylen.
  2. Mät upp oljan i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i. Värm upp oljan till 150–160 grader. Lägg i ett rispapper åt gången och titta på rent trolleri – vips så har du ett friterat rispapper på ett par sekunder – som ett stort rischips. Ta upp, lägg på hushållspapper, salta och bryt till cirka 7 x 7 centimeter stora bitar.
  3. Lägg sesamfrön i en panna och rosta dem på medelhög värme tills de har blivit gyllenbruna. Akta så att de inte bränns! Låt svalna på ett fat.
  4. Skeda upp tartaren på rispappersbitarna. Toppa med rostade sesamfrön och garnera med grönt från gräslök eller ärtskott.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept