Asiatisk Caesarsallad med portabello

Asiatisk Caesarsallad med portabello
Foto: Linus Hallgren
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Asiatisk Caesarsallad med portabello

11 ingredienser

20 m

Caesarsallad är så förbaskat uttjatat, men inte den här veganska varianter som jag har piggat upp med asiatiska smaker. Tro mig, du kommer aldrig att vilja göra den på något annat sätt sedan! Jag gillar att använda portabello, men vegokött går också jättebra. /Mattias

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok Välkommen till vegoriket.

Ingredienser

portioner

Asiatisk Caesardressing

  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 dl majonnäs, äggfri
  • 1 msk ljus japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek

sallad

  • 2 romansallad
  • 400 g portabellosvamp
  • 1 dl böngroddar
  • 2 salladslökar
  • 1,5 msk vita sesamfrön, rostade

Gör så här

Dressing

  1. Riv vitlöksklyftorna fint. Blanda dem med riven ingefära, majonnäs, sojasås, sesamolja och sambal oelek i en skål.

Sallad

  1. Riv romansallaten i mindre bitar.
  2. Skiva portabellon och bryn i lite olja.
  3. Blanda sallat, böngroddar, portabello, fint strimlad salladslök och den asiatiska caesardressingen i en stor serveringsskål. Strö över sesamfröna och servera.