Asiatisk biffsallad med avokado

koket.se
Asiatisk biffsallad med avokado
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Asiatisk biffsallad med avokado

16 ingredienser

30 m

Fräsch sallad med snabbstekt entrecôte, avokado och syrlig chilidressing.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gemsallad
  • 1 krispsallad
  • 1 romansallad
  • 1 knippe salladslök
  • 200 g sockerärtor
  • 2 avokador
  • 4 skivor fin entrecôte (à 100-120 g)

Till dressingen

  • 1 dl limefrukt, saft
  • 3 msk fisksås
  • 4 msk vatten
  • 1-2 msk strösocker
  • 3 gröna chilifrukter
  • 1 klyfta vitlök

Till servering

  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1-2 dl rostad lök

Gör så här

  1. Salta och stek köttet några minuter så att det fortfarande är lite rosa i mitten. Ta av och låt svalna på en tallrik.
  2. För dressingen, finhacka grön chili och vitlök och mixa i en blender tillsammans med limesaft, fisksås, vatten och socker.
  3. Lägg salladsbladen i iskallt vatten en liten stund, så att de blir spänstiga.
  4. Finhacka salladslöken och skär sockerärtorna i strimlor. Gröp ur avokadon. Skiva köttet i tunna skivor.
  5. Torka av salladsbladen noga och riv dem över ett stort fat. Blanda med grönsakerna, köttet och dressingen.Toppa med hackad koriander, hackad mynta och rostad lök.