Asiatisk biffsallad med avokado

30 m
4
Asiatisk biffsallad med avokado
Foto: TV4
Från Mitt kök

Fräsch sallad med snabbstekt entrecôte, avokado och syrlig chilidressing.

4 maj 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 2 huvuden gemsallad
  • 1 huvud krispsallad
  • 1 huvud romansallad
  • 1 knippe salladslök
  • 200 g sockerärtor
  • 2 avokado
  • 4 skivor fin entrecôte, à 100-120 g

Till dressingen

  • 1 dl limesaft
  • 3 msk fisksås
  • 4 msk vatten
  • 1-2 msk socker
  • 3 gröna chilis
  • 1 klyfta vitlök

Till servering

  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1-2 dl rostad lök

Gör så här

  1. Salta och stek köttet några minuter så att det fortfarande är lite rosa i mitten. Ta av och låt svalna på en tallrik.
  2. För dressingen, finhacka grön chili och vitlök och mixa i en blender tillsammans med limesaft, fisksås, vatten och socker.
  3. Lägg salladsbladen i iskallt vatten en liten stund, så att de blir spänstiga.
  4. Finhacka salladslöken och skär sockerärtorna i strimlor. Gröp ur avokadon. Skiva köttet i tunna skivor.
  5. Torka av salladsbladen noga och riv dem över ett stort fat. Blanda med grönsakerna, köttet och dressingen.Toppa med hackad koriander, hackad mynta och rostad lök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept