Hasselnötssemifreddo

Hasselnötssemifreddo
Foto: TV4

Hemgjord semifreddo som serveras med nygjorda kardemummabiscotti.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


17 november 2011
Visa mer

Du behöver

Biscotti

  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 st urskrapad vaniljstång
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ekologiska ägg
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Semifreddo

  • 4 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1- 1.5 dl nutellakräm

Gör så här

  1. Semifreddo
    Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor och vitt strösocker fluffigt.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.
  4. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
  5. Vänd försiktigt ihop allt med nutellakrämen.
  6. Fyll en rund eller fyrkantig form med glassmeten.
  7. Frys i cirka 4 timmar så att den är ”halvfryst”, den ska vara mjuk i mitten.
  8. Lägg upp med en glasskopa på en assiett gärna i en liten portionsskål.
  9. Lägg biscottin på sidan, ringla eventuellt runt lite honung.
  10. Biscotti
    Värm ugnen till 175 grader.
  11. Blanda allt och rulla till 2 längder.
  12. Lägg upp på plåt och grädda 25 minuter.
  13. Tag ut och dela lite på snedden och lägg snittytan uppåt.
  14. Sänk till 125 grader och låt biscottin torka cirka 10 minuter till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept