Hasselnötssemifreddo

Hasselnötssemifreddo
Foto: TV4

Hasselnötssemifreddo

Av: Åsa - Enköping

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

Hemgjord semifreddo som serveras med nygjorda kardemummabiscotti.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

Biscotti

  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 100 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Semifreddo

  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1-1,5 dl Nutellakräm

Gör så här

Semifreddo

  1. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
  2. Vispa äggulor och vitt strösocker fluffigt.
  3. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten.
  4. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
  5. Vänd försiktigt ihop allt med nutellakrämen.
  6. Fyll en rund eller fyrkantig form med glassmeten.
  7. Frys i cirka 4 timmar så att den är ”halvfryst”, den ska vara mjuk i mitten.
  8. Lägg upp med en glasskopa på en assiett gärna i en liten portionsskål.
  9. Lägg biscottin på sidan, ringla eventuellt runt lite honung.

Biscotti

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda allt och rulla till 2 längder.
  3. Lägg upp på plåt och grädda 25 minuter.
  4. Tag ut och dela lite på snedden och lägg snittytan uppåt.
  5. Sänk till 125 grader och låt biscottin torka cirka 10 minuter till.