Grillade räkor

Grillade räkor
Foto: TV4

Grillade räkor på en bädd av ruccola pecorino samt nymalen svartpeppar och olivolja.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Stora tropiska räkor är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök

Naturskyddsföreningens hemsida.


21 november 2011
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
4

Du behöver

  • 80-100 g stora räkor
  • ruccola
  • pecorino
  • Svartpepparkvarnen
  • Lite flingsalt
  • olivolja

Gör så här

  1. Grilla räkorna snabbt i grillpanna eller över öppen eld, gärna på spett.
  2. Under tiden, lägg upp ruccola på assietten.
  3. Hyvla över ett par drag med pecorino osten.
  4. Dra några drag med svartpepparkvarnen samt lite flingsalt på toppen.
  5. Lägg på det avsvalnade spettet med räkor och ringla över lite olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept