Ärtterrin på franskt vis

Ärtterrin på franskt vis
Foto: TV4

En terrin på grön sallat och ärter kan serveras som tillbehör eller som huvudrätt. Väljer du det senare alternativet passar det utmärkt med kokt potatis till. Färska ärter har säsong i maj och juni.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g djupfrysta eller färska ärter
  • 100 g små schalottenlökar
  • 2-3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk socker
  • 4 persiljekvistar
  • 0,75 dl vatten
  • 1 litet grönsallatshuvud

Gör så här

  1. Skala löken. Smält smöret, lägg i de hela lökarna och låt dem långsamt bli genomskinliga. Krydda med salt och socker, tillsätt persiljekvistarna och häll på vatten. Låt alltsammans koka ca 10 minuter under lock.
  2. Ta bort de yttersta bladen på sallatshuvudet. Skölj det knutna huvudet, låt det rinna av, dela i 4 delar och knyt om med bomullsgarn.
  3. Lägg sallaten i lökkastrullen, tillsätt ärterna och låt alltsammans koka under lock ytterligare 10 minuter. Klipp bort bomullsgarnet från sallatshuvudet och ta ur persiljekvistarna. Rör om en gång, smaka av och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept