Frittata med parmaskinka, fontinaost och knäckebröd

Frittata med parmaskinka, fontinaost och knäckebröd
Foto: Bruno Ehrs

Gör en härlig frittata med de goda smakerna från skinka, ost och svenskt knäckebröd.

9 december 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 4 st ägg, uppvispade
  • havssalt
  • nymald svartpeppar
  • 2 msk grädde
  • 2 msk jungfruolja
  • 3 skivor parmaskinka
  • 1 tsk finhackad gul lök
  • 1,25 dl kokt spenat
  • 2 skivor fullkornsknäcke, krossat
  • 1,25 dl riven fontinaost

Gör så här

  1. Vispa äggen med salt, peppar och grädde.
  2. Fräs skinkan i olivoljan i en ugnssäker stekpanna i 2 minuter.
  3. Tillsätt löken och fräs den mjuk.
  4. Rör ner spenat och knäckebröd.
  5. Slå över äggsmeten och rör ner riven ost.
  6. Ställ in stekpannan i 150º varm ugn och grädda frittatan tills den precis har stannat (7–8 minuter).
  7. Skär frittatan i trekanter och servera med skivade tomater eller en grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept