Miniburgare à la GI

Fest med GI och LCHF
Foto: Bruno Ehrs

Du behöver

  • 0,5 dl hackad gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 0,5 dl hackad paprika
  • 1,25 dl hackade champinjoner
  • 1 kg kycklingfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 st ägg, uppvispat
  • 1,25 dl ströbröd av knäcke på fullkornsråg
  • havssalt
  • nymald svartpeppar

Garnering:

  • gröna sallatsblad
  • tomatskivor
  • lökskivor
  • ostskivor

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök genomskinligt.
  2. Tillsätt paprika och champinjoner och fräs tills allt är nätt och jämt mjukt.
  3. Rör samman kycklingfärs, dijonsenap, ägg, ströbröd, salt och svartpeppar i en skål.
  4. Vänd försiktigt ner de frästa grönsakerna i smeten.
  5. Låt smeten stå i kylskåpet i 1 timme, forma den sedan till 8 bullar och platta till dem till hamburgare.
  6. Stek dem i het grillpanna tills innertemperaturen blivit ca 70º.
  7. Servera miniburgarna på sallatsblad med tomat-, lök- och ostskivor och majonnäs smaksatt med chilisås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept