Ost- och skinksallad

Från Efter tio

Arne Hegerfors goda sallad med ost, rökt skinka och edamame. Serveras med krämig senapsdressing.

De gröna salladsbladen är rika på flavonoider, som är kraftfulla antioxidanter som sannolikt motverkar hjärt-kärlsjukdom, demens och cancer.

Se fler recept från

Efter tio


13 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 huvud romansallad
  • 1 huvud krispsallad
  • 0,25 huvud friséesallad
  • 3 st tomater (kan uteslutas)
  • 0,5 st gurka
  • 100 g ost (t.ex. västerbottensost)
  • 100 g edamame (sojabönor)
  • 50 g ärtskott
  • 100–150 g kokt eller rökt skinka i skivor
  • Krutonger på surdegsbröd
  • svartpeppar, nymalen
  • flingsalt
  • Dressing
  • 1 dl rapsolja eller olivolja
  • ½ dl vinäger, gärna äppelcidervinäger
  • ½ dl naturell keso
  • 1 msk gräddfil
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Ta bort rotfästet på roman- och krispsalladen. Skölj och riv alla salladsblad i bitar. Skär tomater i klyftor. Skär gurkan i stavar. Skär osten i kuber.
  2. Doppa sojabönorna i kokande vatten.
  3. Placera salladsblad, tomater, gurka, ärtskott och skinkskivor på ett fat eller i en skål. Strö över ostkuber, sojabönor och krutonger.
  4. Mixa dressingen slät och häll i mitten av salladen. Mal lite peppar över allt och strö på flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept