Årets första sparris toppad med nyriven parmesanost

Årets första sparris toppad med nyriven parmesanost
Foto: TV4

Årets första sparris toppad med nyriven parmesanost

Av: Anton - Lund

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

10 m

Superenkel och god förrätt med kokt sparris, smält smör och hyvlad parmesan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 32 sparris
  • 50 g smör, smält
  • 100 g parmesanost
  • salt

Gör så här

  1. Bryt av den nedersta träiga delen på sparrisen.
  2. Hyvla flagor av parmesanosten med t ex en osthyvel.
  3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2-3 min. Låt därefter sparrisen rinna av innan den läggs upp på fat.
  4. Ringla över smöret och strö över ostflagorna.