Nasi Goreng Nostalgia

Nasi Goreng Nostalgia
Foto: TV4

Nasi Goreng Nostalgia

Av: Ardy Struwer

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

En japansk varmrätt som här görs i Ardys version. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • ris, för 4 personer
  • 1 tsk curry
  • salt
  • 1 msk olivolja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 cm färsk ingefära
  • 6 ägg
  • salt
  • peppar
  • terriyakisoya eller ketjap benteng soja
  • 0,5 purjolök, hackad (eller 1 dl gräslök)
  • 2 knippen sparris
  • 2 msk rostad lök
  • 1 knippe koriander

Gör så här

  1. Koka upp riset enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt saffran, curry och salt. Hacka kycklingen i små bitar. Hacka löken, vitlök och ingefära i små bitar.
  2. Vispa 6 ägg i en bunke tillsammans med peppar och salt.
  3. Stek kycklingen i olivolja på låg värme tillsammans med sambal oelek. Blanda i lök, vitlök och ingefära. Häll över terriyaki eller ketjap sojan i pannan.
  4. Tillsätt gräslök eller purjolök i äggsmeten. Stek äggen i en stekpanna till 2 omeletter, cirka 5-10 minuter. Rulla ihop omeletten till en rulle. Skiva den i ringar.
  5. Skär sparrisen i småbitar. Servera nasi gorengen och omeletten på riset. Strö rostad lök över riset och sparris. Toppa med koriander.