Aprikospannkakor med glass

Aprikospannkakor med glass
Foto: TV4

Varma pannkakor med fruktfyllning och serverad med vaniljglass är en härlig smaksensation, lika populär hos gamla som unga.

6 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 burk aprikoser (425 g)
  • lite smör
  • kanelsocker
  • glass till serveringen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275° övervärme. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, socker och mjöl till en pannkakssmet. Låt svälla en kvart.
  2. Grädda små tunna pannkakor på vanligt sätt.
  3. Mosa aprikoserna i mixer.
  4. Lägg en klick mos på varje pannkaka, vik den i fyra delar och lägg dem efterhand i lättsmord ugnsform.
  5. Lägg på några klickar smör och strö över 1/2-3/4 dl kanelsocker. Sätt in pannkakorna i 275° övervärme tills smöret smält och pannkakorna är varma.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept