Aprikosfylld kalkonfilé med färskostgremolata

Ingelsta kalkon Aprikosfylld tunnskivad kalkon med färskostgremolata
Foto: Ingelsta kalkon

Aprikosfylld kalkonfilé med färskostgremolata

19 ingredienser

60 m

Söta aprikoser i kombination med den örtiga färskostgremolatan blir till en smakexplosion i munnen!

Ingelsta Kalkon tunnskivad kalkonfilé

Tunnskivad kalkonfilé från Ingelsta - ett fint magert kött

Ingredienser

portioner

Tunnskivad kalkonfilé

  • 250 g torkade aprikoser
  • 2 schalottenlökar
  • ca 800 g Ingelsta tunnskivad kalkonfilé
  • salt
  • peppar

Rostade jordärtskockor

  • 600 g jordärtskocka
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar

Färskostgremolata

  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk rapsolja
  • 200 g färskost
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 150 g sötmandel, hackad
  • picklad rödlök
  • krasse

Gör så här

Kalkonfilé

  1. Hacka aprikoserna och strimla schalottenlöken fint. Fördela blandningen över skivorna och rulla ihop som rullader. Fäst med tandpetare. Bryn rulladerna runt om, salta och peppra. Stek klart rulladerna i ugnen på 120 grader.

Rostade jordärtskockor

  1. Borsta jordärtskockorna och dela i grova skivor, ca 2 cm. Rosta skivorna i en stekpanna med lite smör, tills de fått färg och blivit mjuka. Salta och peppra.

Färskostgremolata

  1. Finhacka persiljan och blanda med det finrivna, gula skalet från en citron och saften från halva citronen, pressad vitlök, rapsolja, salt och peppar. Tag 2 msk av blandningen och blanda i färskosten.
  2. Vid servering arrangera rullader, rostade jordärskockor och färskostgremolata på en tallrik. Toppa med hackad sötmandel, picklad rödlök och krasse