Äpplepiccalilli

20 m
1 liter
Från Nyhetsmorgon

Den brittiska varianten av kryddig pickles med syrlig lag på vinäger och smak av indiska kryddor. Vanligtvis görs den på blomkål, morot och bönor men med äpple och fänkål blir den hemskt god.

3 september 2015
Visa mer
20 m
1 liter

Du behöver

  • 4 msk neutral rapsolja eller olivolja
  • 1 röda chili
  • 10 cm färsk ingefära, skivad
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk senapspulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk korianderfrö
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 4 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 4 äpplen, klyftade
  • 0,5 fänkålshuvud, strimlat

Gör så här

  1. Fräs chili, ingefära och kryddor i oljan i en stor kastrull.
  2. Strö över mjöl och blanda till en tjock smet. Vispa in vinäger och låt småputtra några minuter. Krydda med salt.
  3. Tillsätt klyftade äpplen och fänkål. Låt allt bli varmt.
  4. Fyll på burkar och stäng locket. Låt svalna. Förvara svalt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept