Äppelsmakande sjömansbiff

Äppelsmakande sjömansbiff
Foto: TV4

Sjömansbiff är en riktig gammal goding. Här är en variant med äpple, för den som vill prova något nytt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5-600 g fransyska el. ytterlår i skivor
  • salt och peppar
  • 3-4 gula lökar, skivade
  • 2 gröna äpplen, skivade
  • 8-10 potatisar, skivade
  • 4 svartpepparkorn
  • 2 krm kumminfrö
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tärning nötbuljong
  • 4-5 dl öl
  • hackad persilja
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Krydda köttet och bryn det väl i en panna i matfett. Bryn sen löken.
  2. Varva de skivade potatisarna, löken, äpplen och köttskivorna i en gryta. Salta lätt och strö kummin mellan varven. Lägg i lagerblad och pepparkorn.
  3. Smula ner buljongen och späd med öl så det knappt når upp till innehållet. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept