Äppelsmakande sjömansbiff

Äppelsmakande sjömansbiff
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äppelsmakande sjömansbiff

13 ingredienser

Sjömansbiff är en riktig gammal goding. Här är en variant med äpple, för den som vill prova något nytt.

Ingredienser

portioner
  • 5-600 g fransyska i skivor (eller ytterlår)
  • salt
  • peppar
  • 3-4 gula lökar, skivade
  • 2 gröna äpplen, skivade
  • 8-10 potatisar, skivade
  • 4 svartpepparkorn
  • 2 krm hel kummin
  • 2 lagerblad
  • 0,5 nötbuljongtärning
  • 4-5 dl öl
  • persilja, hackad
  • matfett, till stekning

Gör så här

  1. Krydda köttet och bryn det väl i en panna i matfett. Bryn sen löken.
  2. Varva de skivade potatisarna, löken, äpplen och köttskivorna i en gryta. Salta lätt och strö kummin mellan varven. Lägg i lagerblad och pepparkorn.
  3. Smula ner buljongen och späd med öl så det knappt når upp till innehållet. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Strö på persilja.