Äppelpaj med kanel

Äppelpaj med kanel
Foto: TV4
8

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 ägg till pensling
  • strösocker
  • Fyllning:
  • 6-8 äpplen
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk malen kanel

Du behöver också:

  • en pajform med 24 cm diameter

Gör så här

  1. Hacka samman mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig slät deg. Degen kan också blandas i en matberedare. Platta ut degen, täck den med plastfolie och låt den vila kallt ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Skala äpplena och skär i små tärningar. Koka upp vattnet i en liten kastrull och lägg i äppeltärningarna. Koka upp igen och rör ner socker och kanel. Ta av från värmen.
  3. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena som en botten och lägg den i formen. Lägg i fyllningen. Kavla ut den andra degen som ett lock och lägg över. Tryck till runt kanten och stick några hål i deglocket. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över lite socker. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter tills den får fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept