Äppelmuffins

Äppelmuffins
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äppelmuffins

12 ingredienser

Dessa muffins är väldigt saftiga och hållbara tack vare de rivna äpplena i smeten. Smaksatta med kardemumma och kanel, två välkända äppelkryddor.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl matolja
  • 3 dl strösocker
  • 2 äpplen
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk kardemummakärnor, nystötta
  • 3 röda äpplen (ej för stora)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa olja och socker kraftigt.
  3. Riv äpplena. Tillsätt dem och äggen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor. Rör ner blandningen i smeten.
  5. Spritsa ut smeten i muffinsformar. Fyll dem till hälften.
  6. 6
  7. Kärna ur och skiva äpplena tunt till fyllningen. Vänd varje skiva i kanel- och sockerblandning och tryck ner en eller ett par i varje muffin.
  8. 7
  9. Grädda i ugnen i 15-20 minuter.