Äppelmuffins

Äppelmuffins
Foto: TV4

Dessa muffins är väldigt saftiga och hållbara tack vare de rivna äpplena i smeten. Smaksatta med kardemumma och kanel, två välkända äppelkryddor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl matolja
  • 3 dl socker
  • 2 äpplen
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk kanel
  • 1 msk nystött kardemumma
  • 3 röda äpplen (ej för stora)
  • 0,5 dl socker + 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa olja och socker kraftigt.
  3. Riv äpplena. Tillsätt dem och äggen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor. Rör ner blandningen i smeten.
  5. Spritsa ut smeten i muffinsformar. Fyll dem till hälften. 6 Kärna ur och skiva äpplena tunt till fyllningen. Vänd varje skiva i kanel- och sockerblandning och tryck ner en eller ett par i varje muffin. 7 Grädda i ugnen i 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept