Äppelmousse med kanelgelé

Äppelmousse med kanelgelé
Foto: TV4

En len äppelmousse får här ett gelétäcke med kanelsmak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 2 st gelatinblad
  • 0,5 dl äppelmos
  • 1,5 dl vispgrädde

Kanelgelé:

  • 2 st gelatinblad
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 0,5 dl sött dessertvin
  • 1 dl vatten

Till servering:

  • flytande honung
  • äppelchips

Gör så här

  1. Äppelmousse: Vispa strösocker, ägg och äggulorna tills det är poröst. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa ner äppelmoset i äggsmeten. När gelatinbladen är klara, ta upp och krama ur vattnet. Smält i kastrull, tillsätt ägg- och äppelsmet och rör om. Vispa grädden hård och vänd försiktigt ner den i äppelsmeten. Låt moussen stelna i kyl ca 30 minuter.
  2. Kanelgelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter. Koka socker, citronsaft, vin och vatten i några minuter. Rör ut gelatinbladen i den varma kanelblandningen. Slå gelé över moussen och låt stelna i kyl.
  3. Skär ut rutor av äppelmoussen. Ringla honung över fyra assietter och placera moussen ovanpå. Dekorera med äppelchips.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept