Äppelkompott med kanel

Äppelkompott med kanel
Foto: TV4

Äpple och kanel hör ihop med varandra och med den tidiga hösten. Men det ska vara syrliga äpplen, gärna Gravensteiner. Sockra snålt, koka snabbt och gläds först åt doften och sedan åt smaken. Servera kompotten, helst ljummen, med iskall vispgrädde.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg syrliga äpplen
  • 1-2 dl vatten
  • 2-3 msk socker
  • 1 kanelstång
  • 1 dl vatten
  • 1 msk potatisstärkelse+ 1 msk vatten

Till servering:

  • 3 dl ovispad grädde

Gör så här

  1. Skala, dela och kärna ur äpplena. Strimla dem.
  2. Koka strimlorna med vatten, socker och kanelstång 2-3 minuter. Strimlorna ska vara nätt och jämnt mjuka.
  3. Red av med potatismjölet utrört i lite vatten strax före servering. Servera grädden till som den är, inte vispad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept