Äppelkompott med citron och vanilj

20 m
1 liter
Från Nyhetsmorgon

Enkel kompott på äpple, citron, kanel och vaniljstång.

Antingen skalar man äpplena eller behåller skalen på. Skalen kan ge en vacker rosa färg till kompotten. Vill man bli av med skalen efter kan de plockas bort eller så kan kompotten passeras till ett mos genom sil.

3 september 2015
Visa mer
20 m
1 liter

Du behöver

  • 10 äpplen
  • 1 vaniljstång
  • 2 kanelstänger
  • 3 dl strösocker
  • 1 citron

Gör så här

  1. Tärna äpplena. Blanda med snittad vaniljstång, kanel och socker i en kastrull.
  2. Koka ihop till en kompott. Smaka av med citronjuice.
  3. Låt svalna och frys in i påsar i frysen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept