Äppelkompott

Äppelkompott
Foto: TV4

Äppelkompott är ett gott mellanmål eller en uppfriskande dessert i äppeltider. Servera med vispad grädde.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg fasta syrliga äpplen
  • 5 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk potatismjöl
  • vispgrädde
  • vaniljsocker
  • kanelstång

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Koka upp vattnet med sockret och låt det koka ett par minuter.
  2. Lägg ner äppelklyftorna. Droppa i lite citronsaft. Koka på svag värme tills äpplena är mjuka. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner. Ställ kompotten att svalna.
  3. Vispa grädden hårt och smaksätt med lite vaniljsocker och kanel. Servera till kompotten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept