Äppelkaka med vallmofrön

60 m
10
Äppelkaka med vallmofrön
Foto: TV4
60 m
10

Du behöver

  • 2 ägg
  • 250 ml fint vetemjöl
  • 125 ml socker
  • 1 msk vanillinsocker
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 65 ml olja eller smör
  • 2 stora äpplen, rivna
  • 2 nävar vallmofrö, malet

Grädde

  • 2 msk grädde
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 dl florsocker

Dekoration

  • 0,5 msk kanel
  • 0,5 msk socker
  • 4 skivot äpple eller päron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Separera äggulorna och äggvitorna. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  3. Lägg mjölet, socker, äggulorna, yoghurt, vanillinsocker, kanel och bakpulver i en skål och rör ihop. Sen lägger du i matfett och rivet äpple och blandar.
  4. Vänd ner hårt vispade äggvitor och de malda vallmofröna.
  5. Häll upp smeten i en ugnsform och grädda kakan i 40 minuter.
  6. Medan kakan gräddas gör du i ordning smakfull grädde. Vispa grädde, yoghurt och florsocker. När kakan svalnat brer du över grädden.
  7. Blanda samman socker och kanel och strö över kakan. Dekorera med en äpple- eller päronskiva.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept