Äppelkaka med kokos

Äppelkaka med kokos
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Äppelkaka med kokos

9 ingredienser

Den här goda kakan kan serveras som efterrätt eller till kaffet.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten, kallt

Fyllning:

  • 4-5 äpplen, i tunna klyftor
  • 2 ägg
  • 1-1,5 dl strösocker
  • 3 dl kokos
  • 0,5 dl vetemjöl
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Mixa mjöl och smör till en smuldeg. Arbeta ihop den med vattnet och lägg i en plastfilm i kylen 1 timma. Kavla ut degen, lägg i en pajform och nagga bottnen. Vik en folieremsa runt kanten och grädda mitt i ugnen 10 minuter.
  2. Ta ut pajen ur ugnen. Lägg på äppelklyftorna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kokos och mjöl. Bred smeten över äpplena och grädda pajen klar, cirka 15-20 minuter.