Äppelkaka i glas

20 m
4
Äppelkaka i glas
Foto: TV4

Mjukstekta äpplen varvade med vaniljvisp och kaksmulor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 november 2015
20 m
4

Du behöver

  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5-1 dl vetemjöl
  • 2 äpplen
  • 20 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk mald kanel
  • 2,5 dl vaniljvisp

Gör så här

  1. Kaksmulor
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop smör, strösocker och vetemjölet till en smulig massa. Strö smuldegen på en plåt med bakplåtspapper. Finfördela smuldegen. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt det kallna.
  3. Skala, ta ur kärnorna i äpplena, och skär dem i små tärningar. Lägg smör i en stekpanna. Stek äpplebitarna med socker och kanel på svag värme tills äpplebitarna blir mjuka, cirka 3-5 minuter.
  4. Vispa vaniljvispen.
  5. Lägg äppeltärningarna i botten på ett glas. Lägg några skedar vaniljvisp över. Sedan strör du över kaksmulorna på vaniljvispen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept