Äppelfläsk

Äppelfläsk
Foto: TV4

Äpplena och löken är perfekta följeslagare till fläsket med dess sälta.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g lättrimmat sidfläsk, skivat
  • 4 gula lökar
  • 4 fasta syrliga äpplen
  • malen svartpeppar

Till servering:

  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skala och skiva löken och skala och kärna ur äpplena, skär dem i jämna skivor. Skär svålen av fläskskivorna, stek fläsket gyllenbrunt och lägg upp det på en tallrik stor som stekpannan. Lägg äppelskivorna över fläsket.
  2. Stek löken gyllene, men inte brun, i stekflottet från fläsket. Sila löken så att fettet rinner av och fördela löken ovanpå äppelskivorna. Låt rätten glida från tallriken ner i den tomma stekpannan. Slå i lite vatten och låt puttra på svag värme i 20 minuter under lock.
  3. Krydda med nymalen svartpeppar och servera med ångande nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept