Äppelfilé från Normandie

Äppelfilé från Normandie
Foto: TV4

När det står att något kommer från det franska landskapet Normandie så betyder det att det är äpplen inblandade! Denna rätt kokas med äppelcider och dekoreras med äppelklyftor. För extra vuxensmak, tillsätt gärna en skvätt calvados om du har!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g fläskfilé
  • paprikapulver
  • salt och peppar
  • Marinad:
  • 1 st liten gul lök, i klyftor
  • 1 st morot, i bitar
  • 5 dl äppelcider

Sås:

  • 1 tärning kött- och grönsaksbuljong
  • 0,5 dl silad marinad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 st stort grönt äpple, fintärnat

Gör så här

  1. Putsa filén, dela den och lägg den i marinad i kyl över en natt.
  2. Ta upp köttet, sila marinaden.
  3. Krydda köttet, stek filén klar på medelvärme ca 20 min, vänd den runt under tiden.
  4. Blanda smulad buljong, marinad och grädde och koka ihop utan lock till såsen tjocknar.
  5. Smaka av med senap och kryddor och vänd ned persilja och äpple.
  6. Servera köttet med såsen över, pressad potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept