Äppeldoughnuts med vit kanelglass

45 m + frystid
4
Från Nyhetsmorgon

Friterade äppelskivor som serveras med hemgjord kanelglass. Oemotståndligt gott när det varma, frasiga möter den kalla, lena glassen.

15 november 2015
Visa mer
45 m + frystid
4

Du behöver

Glass

  • 0,5 gelatinblad
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 75 g äggula
  • 1,25 dl socker
  • 5 kanelstänger

Äppelmunkar

  • 4 fasta äpplen, efter säsong
  • ca 100 g våffelmix (frasvåfflor)
  • sodavatten
  • matolja, till fritering
  • kanelsocker 50/50

Gör så här

  1. Kanelglass
    Vispa äggula och socker så att det blir ett ljusgult skum.
  2. Koka upp mjölk, grädde och kanelstång.
  3. Slå på gräddmjölken i bunken med äggula och socker under kraftig omrörning
  4. Tillsätt gelatinbladet, som du löst upp i lite vatten.
  5. Låt svalna, kör sen i glassmaskin.
  6. Äppelmunkar
    Sätt oljan på värme.
  7. Skala, kärna ur och skiva äpplen i 5-6 mm tjocka skivor.
  8. Blanda våffelmix med mineralvatten tills konsistensen blir som fil.
  9. Doppa de urkärnade äppelskivorna i smeten och fritera vid 160 graders värme.
  10. Låt rinna av, doppa ena sidan i kanelsocker.
  11. Servera med glass.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept