Äppelbröd

Äppelbröd
Foto: TV4

Rivet äpple i degen gör brödet saftigt och välsmakande. Lika gott som dessert eller till en kopp te eller kaffe.

26 augusti 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 1 st äpple
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt
  • 75 g smör
  • 1 st ägg

Till servering:

  • grädde,vispad
  • äppelchips

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Riv äpplet grovt. Blanda samman mjölsorterna, socker, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt smöret i små tärningar och fördela fettet i mjölet.
  2. Tillsätt ägg och äpple, och forma snabbt till 12 platta bröd. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 10-12 minuter, eller tills bröden har fått fin färg och är genomgräddade.
  3. Låt bröden svalna och servera med grädde och äppelchips.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept