Äppelbröd

Äppelbröd
Foto: TV4

Vackra att skåda och goda att njuta. Har äpplena tunt skal behöver du inte skala dem.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 100 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 40 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • ca 9 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • ca 75 g mjukt smör
  • strösocker och kanel
  • 2 äpplen i tunna klyftor
  • 1 ägg till pensling

Gör så här

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Rör ut jästen. Arbeta in övriga ingredienser, till sist mjöl till en smidig deg. Knåda noga, täck och jäs 30 minuter.
  2. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Dela degen. Kavla varje del till en avlång kaka. Bred på smör, strö på socker och kanel och rulla ihop. Forma rullarna till två horn och lägg dem på en plåt med bakpapper.
  3. Värm ugnen till 225°. Klipp snitt i rullen med 5 cm mellanrum och stick ner en äppelklyfta i varje. Jäs ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 25-30 minuter tills bröden har fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept