Äppel- och nyponpaj

ca 45 m
4
Äppel- och nyponpaj
Foto: TV4

Spännande efterrätt med egenplockade äpplen och nypon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 november 2015
Visa mer
ca 45 m
4

Du behöver

Pajdeg

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 100 g smör eller margarin

Fyllning

  • 1 kg nypon
  • 4-5 äpplen
  • kanel
  • socker

Gör så här

  1. Pajdeg
    Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg och fördela ut i formen. Förgrädda pajskalet.
  2. Fyllning
    Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Lägg undan några nypon för dekoration. Lägg övriga rensade nypon i en kastrull och täck med vatten. Låt koka i cirka 15 minuter.
  4. Pressa eller mixa till nyponen går sönder.
  5. Sila först genom en grov sil sedan genom en mindre. Skiva äpplen och smaksätt med kanel och socker. Lägg i det avsvalnade pajskalet.
  6. Täck äpplena med nyponmoset och grädda i 20-25 minuter.
  7. Dekorera med de undanlagda nyponen. Vaniljsås är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Kaspar - Uppsala

Visa alla recept från Kaspar - Uppsala