Äppel- och böngryta

Äppel- och böngryta
Foto: TV4

Från Saudiarabien kommer receptet till den här härligt kryddiga, vackert gulfärgade grytan. Använd äpplen som är syrliga. Rätten serveras tillsammans med kokt ris och naturell yoghurt.

18 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 0,5 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 2 stora äpplen
  • 225 g kokta vita bönor
  • 1 tsk strösocker
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Bryn löken i olja tills den är gyllenbrun. Häll i alla kryddor och låt det hela fräsa lätt i 2 minuter.
  2. Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Blanda ner dem i lökröran tillsammans med sockret. Rör om ordentligt så att alla äppelbitar blir kryddiga.
  3. Vänd ner bönorna när frukten blivit mjuk. Krydda med salt och peppar. Låt alltsammans bli varmt innan det serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept