Apelsinwokad sparris med rostade cashewnötter och ingefära

Apelsinwokad sparris med rostade cashewnötter och ingefära
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Apelsinwokad sparris med rostade cashewnötter och ingefära

10 ingredienser

Piffa upp den milda sparrisen snabbt och elegant med en asiatiskt inspirerad blandning av cashewnötter, färsk ingefära och en sojadipp.

Ingredienser

portioner
  • 400 g grön sparris
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 msk jordnötsolja
  • 75 g rostade cashewnötter
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk apelsinsaft, pressad

Dipp:

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja

Gör så här

  1. Ansa sparrisarna och skär bort den torra biten längst ner. Dela dem på längden. Skala ingefäran och riv den. Tvätta apelsinen, pressa ut saften och riv skalet fint.
  2. Värm jordnötsoljan i en wokpanna. Woka sparris och ingefära i ca 3 minuter. Tillsätt cashewnötter, apelsinskal, soja och sesamolja och stek i ytterligare 1 minut. Avsluta med att häll i apelsinsaft.
  3. Blanda samman soja och sesamolja till dippen. Servera sparrisen med dippen i separat skål.