Apelsinwokad sparris med rostade cashewnötter och ingefära

Apelsinwokad sparris med rostade cashewnötter och ingefära
Foto: TV4

Piffa upp den milda sparrisen snabbt och elegant med en asiatiskt inspirerad blandning av cashewnötter, färsk ingefära och en sojadipp.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g grön sparris
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 msk jordnötsolja
  • 75 g rostade cashewnötter
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk pressad apelsinsaft

Dipp:

  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja

Gör så här

  1. Ansa sparrisarna och skär bort den torra biten längst ner. Dela dem på längden. Skala ingefäran och riv den. Tvätta apelsinen, pressa ut saften och riv skalet fint.
  2. Värm jordnötsoljan i en wokpanna. Woka sparris och ingefära i ca 3 minuter. Tillsätt cashewnötter, apelsinskal, soja och sesamolja och stek i ytterligare 1 minut. Avsluta med att häll i apelsinsaft.
  3. Blanda samman soja och sesamolja till dippen. Servera sparrisen med dippen i separat skål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept