Apelsintryffel

Apelsintryffel
Foto: TV4
Jul

Tryfflar är alltid gott att servera till en kopp kaffe. Den här tryffeln har smak av apelsin. Den innehåller likör och ska alltså inte ätas av barn. Vill du servera den extra vackert kan tryfflarna läggas i små formar.

17 augusti 2009
Visa mer
40

Du behöver

  • 300 g hackad mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl apelsinlikör
  • fint riven skal av 1 apelsin
  • kakaopulver att rulla i
  • engångshandskar

Gör så här

  1. Hetta upp vatten i en kastrull. Lägg chokladen i en skål. Placera skålen ovanpå kastrullen och låt chokladen smälta. Var försiktig så att vattnet inte kokar. Då kan chokladen bli grynig.
  2. Koka upp grädden. Låt den svalna något och rör sedan ner den i chokladen. Låt blandningen bli rumstempererad. Rör ner apelsinlikör och apelsinskal. Täck skålen med smörpapper och låt stå svalt tills massan stelnat så mycket att den går att forma.
  3. Ta på engångshandskarna och rulla bollar av tryffelmassan. Rulla dem i siktat kakaopulver. Låt tryfflarna stelna helt i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept