Apelsinsoppa med frukt och bär

Apelsinsoppa med frukt och bär
Foto: TV4

Pröva att laga soppa på apelsiner. Det är vackert, det är gott och det är inte särskilt svårt. Servera soppan kall med säsongens bär och frukter. Vår bild är bara ett förslag. Ett annat vackert tips är blodapelsinklyftor och kiwi i skivor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 apelsiner
  • 1 blodapelsin
  • 2 msk florsocker
  • 7 dl vatten
  • 1 msk potatisstärkelse +1 msk vatten
  • 5 äggulor

Frukt och bär, exempelvis:

  • 12 hallon
  • 12 björnbär
  • 4 physalis
  • 6 jordgubbar
  • 12 melonkulor
  • 4 passionsfrukter

Till dekoration:

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Tvätta apelsinerna, skala med potatisskalare av det yttersta av skalet och pressa ut saften. Blanda skalet, nästan all apelsinsaft, vatten och 1 msk florsocker och koka upp. Red av apelsinlagen med stärkelsen utrörd i vatten.
  2. Skilj äggulor och vitor. Vispa äggulorna med 1 msk florsocker till en pösig smet. Häll i den varma apelsinlagen och vispa. Tillsätt resterande apelsinsaft och lite florsocker om det behövs. Kyl soppan.
  3. Häll upp i kylda tallrikar. Skrapa ut innehållet i passionsfrukterna och fördela i soppan. Lägg i frukt och bär efter säsong och dekorera med färsk citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept