Apelsinsallad med rödlök och oliver

Apelsinsallad med rödlök och oliver
Foto: TV4

Gott, uppfriskande och C-vitaminrikt! Servera som tillbehör till kött eller fisk.

13 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora apelsiner
  • 1 rödlök
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 tsk torkad mynta
  • 0,5 dl svarta oliver

Gör så här

  1. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinen. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över en skål, så saften tas tillvara. Lägg apelsinskivorna i en skål.
  2. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Strö salt över och ställ åt sidan. Blanda samman apelsinsaften med olivolja, salt, peppar och mynta. Slå dressingen över apelsinerna.
  3. Skölj löken i iskallt vatten och torka av. Lägg på löken och strö över oliverna före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept